Omega 3 podirajo mite o maščobi

Vse več je člankov, ki dokazujejo neresničnost izjave, da je maščoba slaba. To je namreč daleč od resnice, Človeško telo jih potrebuje za normalno delovanje. Seveda pa obstaja razlika med njenimi vrstami. Ena od najodličnejših in najkoristnejših za človeka je omega 3. Te maščobne kisline so izjemnega pomena za celotno telo in možgane.

Koristi pri jemanju omega 3 je več. Odlične so za preprečevanje srčnih kapi, ki ostaja eden od najpogostejših vzrokov smrti. Izkazalo se je, da ljudstva, ki pogosto uživajo ribe, zelo redko zbolijo za srčnimi boleznimi. V spletni trgovini Hiša zdravja zato ponujajo omega 3, ki vsebuje prečiščeno ribje olje iz skuš, sardel in inčunov: https://www.hisa-zdravja.si/omega-olja-esencialna-olja.

Omega 3, izdelane pod strogim nadzorom

Morda vas bo skrbelo, da omega 3 ni tako koristen, ker je morje zelo onesnaženo. Vaše skrbi so povsem odveč, saj je naravni koncentrat olja iz teh rib pridobljen z izjemno skrbnostjo. Vse v povezavi z izdelavo omega 3 je strogo nadzorovano. V trgovini Hiša zdravja so se prepričali, da njihov izdelek ne vsebuje škodljivih onesnaževalcev.

omega 3 kapsule

Okoljsko nekoliko bolj ozaveščeni se namreč zavedajo, da ribe lahko zaužijejo več živega srebra. To je eden od razlogov, da ribe niso dobrodošle na krožniku večkrat na teden. Zelo priljubljene konzerve tunine, na primer, prav tako naj ne bodo pogosto na jedilniku.

Omega 3 za zdrave in inteligentne otroke

Nosečnice lahko zaužijejo eno, in to enkrat na tedne. Prav zato so še toliko bolj dobrodošle kakovostne omega 3 maščobe. Za bodoče mamice in njihov plod so zelo priporočljive. Redno jemanje omega 3 v nosečnosti namreč neverjetno ugodno vpliva na plod. Zaradi odgovorne mame se bo otrok pozneje v življenju lahko pohvalil z višjo inteligenco.

Hkrati bo v manjši nevarnosti, da zboli za določenimi boleznimi. Z omega 3 bo bolj spreten pri komunikaciji in se ne bo spopadal z vedenjskimi problemi, kot je to danes značilno za marsikaterega. Manjša bo verjetnost, da ga bodo označili kot ponosnega lastnika sindroma ADHD, ki je vse bolj razširjen.

V tej kategoriji: