Kdo vse lahko uporablja kompresijske nogavice?

Kompresijske nogavice se pogosto nosijo predvsem zaradi udobja, precej boljših rezultatov pri športu, ne nazadnje tudi za dovolj učinkovito preprečevanje tudi resnejših zdravstvenih težav. Takšne nogavice nam lahko koristijo pri izboljševanju pretoka krvi, lahko nam zmanjšujejo bolečine pa tudi otekanje nog. Obenem uspešno zmanjšujejo možnosti za krčne žile. V tem primeru so dobrodošle kompresijske nogavice za krčne žile. Zmanjšujejo še krvne strdke in številne druge težave, ki so povezane s cirkulacijo.

Nogavice s kompresijo so na voljo v različnih velikostih in različnih stopenj kompresije. Pri izbiri morate zato še toliko bolj paziti, da si izberete povsem primerne za svoje potrebe.

Kakšna je razlika med kompresijskimi nogavicami in nogavičniki

Med najbolj pogosto izbrane sodijo kompresijske nogavice za krčne žile. Omenili pa smo, da lahko izbirate med več vrstami tovrstnih medicinskih pripomočkov. Že pred samo izbiro pa morate vedeti, da obstaja razlika med nogavicami s kompresijo in nogavičniki.

Kompresijski nogavičniki – kako delujejo?

Kompresijska nogavica se dobro prilega nogi, jo nežno stisne in je raztegljiva. Nekoliko bolj tesno vas oprime okoli gležnja, vendar pa je kompresija vse bolj ohlapna do vrha meč. Kompresijski nogavičniki pa so samo deli nogavic. So brez stopala. Nekateri jih zato dajejo tudi na roke.

Uporabniki kompresijskih izdelkov

Za kompresijske nogavice za krčne žile se seveda najpogosteje odločajo ljudje, ki imajo težave s krčnimi žilami. Na sploh pa se za izdelke s kompresijo najpogosteje odločajo športniki, predvsem tisti, ki želijo ohranjati lahkotnost svojih nog, in to dlje časa.

Kompresijske nogavice za krčne žile za ljudi, ki čez dan veliko sedijo
Kompresijske nogavice za krčne žile so primerne za ljudi, ki večino dneva presedijo ali pa tudi za športnike, ki želijo ohraniti lahkotne noge med aktivnostmi.

Prav tako so dobrodošli za tiste, ki na delovnem mestu ves čas sedijo ali stojijo.

Preberite več: https://www.superdan.si/kdo-vse-lahko-uporablja-kompresijske-nogavice/

V tej kategoriji: