Korito prtljažnika avtomobila

Vzdrževanje odličnega izgleda našega jeklenega konjička ni zahtevno. Najbolje je, če karoserijo avtomobila redno peremo in od časa do časa počistimo notranjost kabine. Najbolj obremenjen del notranjost skoraj vsakega vozila pa je prtljažnik. Poškodbe na preprogi v prtljažniku hitro pustijo živila, ostra orodja, blatni čevlji in podobno. Moderno korito prtljažnika avtomobila prepreči poškodbe, kot so odrgnine in trdovratni madeži. Zato se ga priporoča za vse voznike, ki želijo ohraniti najboljši izgled svojega vozila. Obenem pa izboljša izgled kabine, kar poveča vrednost avtomobila, kar bo zelo uporabno, če ga nameravamo v prihodnosti prodati.

Višja vrednost vozila

Pogosto se mnogo voznikov ne vpraša, kako dobro urejen prtljažni prostor vpliva na vrednost avtomobila. V resnici pa ima velik pomen, ko bomo želeli prodati svoje vozilo. Če bomo uporabljali korito prtljažnika avtomobila, bomo ohranili brezmadežen izgled preproge, plastičnih obokov koles in drugih elementov. To pa bo močno dvignilo tržno vrednost avtomobila, saj bo pričalo o skrbnosti, urejenosti in drugih pozitivnih lastnostih trenutnega lastnika.

Prtljažniki so na voljo v različnih oblikah in velikostih, zato je pomembno, da pred nakupom izmerite prostor v prtljažniku vašega avtomobila.

Tudi, če je preproga v prtljažniku že umazana ali drugače izrabljena, jo lahko prekrijemo s koritom prtljažnika avtomobila. Tako skrijemo umazane, izrabljene ali drugače poškodovane dele in prtljažnemu prostoru osvežimo videz.

Preprečimo poškodbe in madeže v preprogi prtljažnika

Ohranjanje čistega prtljažnika ni nikoli lahko opravilo. Prej ali slej se nam lahko polijejo razne tekočine, kot je mleko, sok, olje, barve ipd. Obenem pa svoj del škode naredijo težka in ostra orodja ter drugi predmeti.

Sčasoma pa tudi vlaga na čevljih in raznih predmetih, ki jih prevažamo v avtomobilu, pustijo posledice na preprogi. Najboljša zaščita je, če uporabimo korito prtljažnika avtomobila, saj zajame vse vlago in umazanijo ter ji prepreči odstop do preproge. Obenem pa deluje kot blažilni in zaščitni sistem, ki težjim in ostrim predmetom ne dovoli, da bi povzročili škodo na raznih delih v prtljažnem prostoru našega vozila.

Korita prtljažnika avtomobilov je preprosto čistiti

Velika prednost vseh korit za prtljažnik avtomobila je preprostost čiščenja. Tako ni potrebe po nakupu dragih čistil ali uporabe raznih naprednih čistilnih tehnologij. Dovolj je že, če korito speremo s curkom vode in morda milnico. Na ta način je mogoče odstraniti blato in drugo umazanijo zelo hitro in učinkovito.

Moderna korita prtljažnika avtomobila pa so narejena iz naprednih materialov. Gumijaste izvedbe so narejene tako, da v vročih poletnih mesecih ne izpuščajo neprijetnih vonjav, v zimskem času pa ne popoka površina gume. Poznamo pa tudi tekstilne izvedbe korit, ki nudijo enak nivo zaščite, vendar so na voljo v več barvah in z različnimi vzorci ter napisi. V vsakem primeru je priporočljivo, da zaščitimo svoj avtomobil pred vsakodnevno obrabo prtljažnega dela s koritom, saj bomo tako ohranili vrednost vozila kot tudi preprečili nastanek madežev in poškodb preproge.

V tej kategoriji: