Strešni avto prtljažniki za kolesa so najbolj praktična izbira

Dejstvo je, da kolesarjenje tudi pri nas postaja vse bolj priljubljena aktivnost, zato ni čudno, da vse več voznikov s seboj na počitnice vzame kolesa. Vemo, da obstaja kar nekaj učinkovitih načinov za prevažanje koles na avtu. Med najbolj praktičnimi so seveda strešni nosilci za kolesa, ker se lahko najhitreje namestijo na vozilo.

Vse bolj so priljubljeni tudi prtljažniki, ki se nameščajo na zadnja prtljažna avtomobilska vrata. So namreč cenovno precej dostopni, stabilni, prav tako lahko zagotovijo lahkotno nalaganje koles.

Različni avtomobilski nosilci za kolesa

Omenili smo, da so strešni prtljažniki na avtu najbolj praktični za prevažanje koles. Se namreč izjemno hitro namestijo na svoje mesto pa tudi cenovno so precej dostopni. Kljub temu je treba paziti, da se na vozilo namesti primerna vrsta prtljažnika. Ta mora biti opremljen s pravimo nastavki za utore na strehi avta. Dejstvo je, da vsak prtljažnik ne sodi na vsako vrsto vozila. Pred nakupom se je zato še toliko pomembneje posvetovati o ustrezni izbiri. Za večino priznanih znamk velja, da izdeluje ter prodaja tovrstne prtljažnike, ki so prirejeni za različne tipe avtov.

Strešni avto nosilci za kolesa so najbolj praktični
Strešni avto nosilci za kolesa so najbolj praktični za prevažanje koles.

Nosilci za kolesa, ki se nameščajo na zadnja vrata oziroma na zadnja stekla, so prav tako priljubljeni, ker so tudi cenovno dostopni, stabilni ter omogočajo dovolj preprosto nalaganje koles. Ena od ključnih pomanjkljivosti pa je zagotovo to, da pri nekaterih vozilih ne moremo dostopati do prtljažnega prostora. Pogled nazaj je ob nameščenem tovrstnem sistemu zelo okrnjen. Ob nameščanju pa se lahko precej hitro poškoduje tudi karoserijski lak.

Prtljažnik, ki se namesti na vlečno kljuko

Če imate vozilo z vlečno kljuko, potem je pametno razmisliti o uporabi posebnih nosilcev za kolo, ki se namestijo na vlečno kljuko. Tovrstni nosilci za kolesa na avtu namreč veljajo za izjemno stabilne. Omogočajo majhno višino sistema, zato je natovarjanje in raztovarjanje precej preprosto pa tudi dovolj lahkotno.

Najboljši avto nosilci za kolesa s priklopom na vlečno kljuko leta 2020

Kolesa so pri rabi omenjenega sistema dovolj v zavetrju ter ne omogočajo zračnega upora. Precej malo možnosti je, da bi opraskali karoserijski lak. Takšni avto nosilci za kolesa prav tako zagotavljajo dostop do avto prtljažnika. Je pa res, da takšen sistem velja za kar precej dragega. Obenem ima še precej veliko težo, kar lahko poslabša vozne lastnosti avta.

V tej kategoriji: