Ustrezna izbira stropnih svetil

Stropna svetila so nepogrešljiv element vsakega doma. Tudi z njihovo pomočjo lahko med drugim poskrbimo za učinkovito uravnavanje našega počutja in videza prostora. Ravno zato je treba biti še toliko bolj pozoren pri njihovi izbiri oziroma nakupu. Manjše stropne luči lahko dobro poskrbijo za optično povečanje prostora. Viseča svetila na stropu pa lahko prostoru dodajo enkratni pridih elegance. Izberite torej takšne stropne luči, ki se bodo lepo ujemale tudi s stilom vašega stanovanja.

V zadnjih letih so svoje mesto na stropu dobile tudi LED plafonjere oziroma LED stropne luči. Gre za posebno vrsto razsvetljave, s katero v resnici lahko učinkovito opremimo največ prostorov. Takšna vrsta razsvetljave se namreč lahko odlično vklopi v prostore, kot so denimo hodniki, kopalnice, spalnice, otroške sobe, kletni prostori, garderobe, nenazadnje tudi garaže.

LED luči za katere niste niti vedeli, da obstajajo.

Kombinacija LED plafonjere z drugimi vrstami svetil

Ena od prednosti, ki nam jih ponujajo plafonjere LED, je tudi ta, da se lahko odlično ujamejo tudi v kombinaciji z drugimi vrstami luči. Dobro gredo na primer skupaj z lestenci, z LED stenskimi in LED namiznimi svetili. Prav tako se odlično ujamejo še z vgradnimi svetilkami, visečimi in talnimi LED svetili.

LED plafonjere torej sodijo v skupino stropnih luči, ki so pritrjene na strop, zato so povsem nevpadljivega videza. Kljub temu pa je poskrbljeno za optimalno LED notranjo razsvetljavo.

LED stropna svetila
stropna razsvetljava je dober doprinos v naš dom tako z estetskega kot funkcionalnega vidika.

Različne oblike stropne razsvetljave

Na trgu so na voljo LED plafonjere v najrazličnejših oblikah. Lahko so kvadratne okrogle, pravokotne, večje ali pa manjše velikosti. Lahko so poslikane z otroškimi motivi. Slednje so zato dobrodošle v sobah otrok. Njihove barve so lahko prelivajoče, lahko so enobarvne. Pogosto jih najdemo z dodatki kovinskih ter lesenih okvirjev.

Preberite si še naslednji članek: Osnovni elementi mladinske sobe

Mladinska soba ni le prostor za spanje, temveč tudi prostor za raziskovanje, učenje in druženje s prijatelji. Je kot majhno zatočišče, kjer mladi lahko pobegnejo pred vsakodnevnim stresom in pritiski ter se sprostijo ob svojih najljubših dejavnostih.

Omenjena stropna razsvetljava je dober doprinos v naš dom tako z estetskega kot funkcionalnega vidika. Najpomembneje pa je zagotovo to, da s takšnimi lučmi na stropu lahko kar precej prihranimo pri električni energiji.

kakovostna led svetila
Na trgu so na voljo LED plafonjere v najrazličnejših oblikah.

Svetilka LED z regulacijo svetlobe

Pri izbiri LED luči za strop vas čaka kar nekaj premisleka, saj je ponudba res pestra. Pri nakupu naj vam pomagajo izkušeni prodajalci. Med pisano paleto različnih stropnih luči LED lahko najdete tudi takšne, ki vam omogočajo, da boste lahko sami poskrbeli za regulacijo svetlobe.

V tej kategoriji: