Oluščena konopljina semena vsebujejo številna koristna hranila

Če ste velik pristaš izdelkov iz konoplje, so vam najverjetneje dobro poznana tudi semena iz tovrstne rastline. Na trgu so na voljo tako neoluščena kot oluščena konopljina semena. Za njih pa je značilno, da vsebujejo številna koristna hranila, ki jih naše telo še kako zelo potrebuje za svoje normalno delovanje.

V prvi vrsti so semena iz konoplje znana predvsem po tem, da predstavljajo zelo bogat vir beljakovin. Zelo se priporočajo za vse tiste osebe, ki se prehranjujejo vegetarijansko ali pa celo vegansko. Nikakor ne zmoremo iti niti mimo tega, da so semena izjemno bogata tudi z različnimi vrstami vitaminov ter mineralov.

Kaj vse lahko pripravite iz konopljinih semen?

To, da so oluščena konopljina semena tako zelo vsestransko uporabna, večina med vami ve. A kljub temu se pripravkov iz tovrstnih semen pogosto ne lotevate, ker menite, da bi vam verjetno vzeli preveč časa. Če bi se osredotočili na koristi, ki jih pripravki lahko ponudijo vašemu telesu, bi si najverjetneje kaj hitro premislili.

Top 6 koristi za zdravje konopljinih semen.

Številni iz semen konoplje pripravljajo poseben napitek, ki mu radi rečejo kar konopljino mleko. Za pripravo je sila preprost in enostaven. Recept zanj pa lahko najdete tudi na spletu.

Eden od daleč najbolj popolnih virov beljakovin

Najpogosteje so konopljina semena definirana kot eden od najbolj popolnih virov beljakovin. Olje iz konoplje na primer vsebuje največji odstotek esencialnih maščobnih kislin med skoraj vsemi vrstami jedilnih olj na celem svetu. V semenih konoplje bi lahko našli več kot 20 mineralov v sledeh. Sama semena pa se na konoplji razvijejo v obdobju, ko je rast najbolj intenzivna.

Pogosto lahko slišimo ali pa beremo, da so oluščena konopljina semena prvovrstna zamenjava za ribe, ker vsebujejo namreč zelo velik delež maščobnih kislin omega. Zanimiv je tudi podatek, da semena iz konoplje vključujejo skorajda toliko beljakovin kot pa soja.

konopljina semena in vitamin E
Najpogosteje so konopljina semena definirana kot eden od najbolj popolnih virov beljakovin.

Moka iz semen konoplje

Za moko, ki je pridelana iz semen konoplje, je znano, da vsebuje daleč največ vlaknin v primerjavi z vsemi vrstami moke na sploh. Poleg omenjenega pa so oluščena semena iz konoplje tudi odličen vir vitamina E, ki je definiran kot izjemno močan antioksidant.

Ne nazadnje naj omenimo še, da so omenjena semena tudi odličen vir mononenasičenih maščobnih kislin omega 9. Slednje pa, kot veste, veljajo za pravi vir zdravja.

V tej kategoriji: