Kolagen: uživanje omogoča bolje življenje

Spet eden od novih prehranskih dodatkov, ki ga je priporočljivo uživati, saj omogoča boljše življenje? Pomeni to, da bi morali na dan zaužiti celo pest dodatkov, da bi se dobro počutili in si zagotovili lepše življenje? Res se velikokrat zdi tako, zato je treba biti pri odločitvi za dodatke zelo preudaren, da se izbere res le tiste, ki vam manjkajo in jih uživati le določen čas.

Predvsem pa je smiselno uživati tiste dodatke, katerih sestavine ne moremo dobiti s hrano oz. bi pomenilo, da bi morali zaužiti enormne količine hrane, da bi dobili dovolj vsebujoče snovi. Med prehranske dodatke, katere je priporočljivo kar redno jemati od nekje 30. leta starosti naprej, spada kolagen, glede na to, kako izgleda kolagen, pa se je najbolje odločiti kar za kolagen kapsule.

Izberite pravi kolagen

Kar se tiče kolagena, je treba ločiti najprej dve različici kapsul, ki se pojavljata. Prva različica je, da kapsula vsebuje čisti kolagen, kateremu je dodan vitamin C za boljšo absorpcijo, druga različica pa so kapsule, v kateri so aktivne snovi, ki v telesu delujejo tako, da znova vzpodbudijo nastajanje kolagena. Pri prvi različici morate paziti na to, koliko kolagena vsebuje posamezna kapsula in koliko kolagen kapsul je treba na dan zaužiti, da je zadoščeno dnevnim potrebam.

kolagen kapsule

Pri tem velja opozoriti, da kakršne koli kapsule boste kupili, pa naj si bodo še tako dobre, da lahko pozabite na to, da bo telo ves kolagen absorbiralo, saj gre za živalsko obliko, ki je telo niti ne zna dobro predelati in mnogim povzroča bolečine v želodcu oz. trebuhu.
Za drugo različico pa je že takoj jasno, da je bistveno bolj smiselna odločitev, saj se ne rabimo ukvarjati s tem, ali se kolagen absorbira ali ne in koliko ga bo znalo telo dejansko obdelati in uporabiti.

Poglejmo si, zakaj vse potrebujemo kolagen

Sicer smo že omenili, da je kolagen nujno potreben, nismo pa povedali, za kaj vse ga telo nujno potrebuje. Večinoma boste zasledili, da se kolagen uporablja za odpravo oz. zmanjšanje gub na obrazu in telesu. To je sicer res, a zavedati se je treba, da so gube samo posledica staranja celic v telesu, torej vidimo staranje telesa navzven. Potrebuje ga vsaka celica, posledice pomanjkanja pa čutimo kot bolečine v sklepih, kosteh, mišicah, vezeh, kitah, zobeh, laseh, nohtih in v prebavilih.

S pravim kolagenom do hitrih rezultatov

Kot že prej omenjeno, je zelo pomembno, kakšen kolagen v kapsulah oz. kako dobrega boste izbrali. Če boste izbrali takšnega, ki spodbuja nastajanje kolagena v telesu, lahko prve rezultate opazite že po 15. dneh uporabe, sicer bo potrebnega precej več časa, pa še vedno v telesu te nujno potrebne beljakovine ne boste imeli dovolj.

semena iz konoplje

Oluščena konopljina semena vsebujejo številna koristna hranila

Če ste velik pristaš izdelkov iz konoplje, so vam najverjetneje dobro poznana tudi semena iz tovrstne rastline. Na trgu so na voljo tako neoluščena kot oluščena konopljina semena.

V tej kategoriji: