Avtoelektrika z zamenjavo rezervnih delov v sistemu

Avtoelektrika je pomemben del v sistemu avtomobila, saj z elektroniko povezani deli skrbijo za to, da se vozilo lahko vžge, da motor deluje in da se pri tem prižgejo tudi luči, radio, klimatska naprava, pomična stekla in drugo. Električni sistem je tako sestavljen iz več različnih nadomestnih delov. 

Pomembnejši avto deli v električnem sistemu so akumulatorji in alternatorji, zaganjalne naprave in vžigalni vodniki ter več vrst relejev, senzorjev in stikal. Če v vozilu opazimo, da določeni deli, ki so povezani z elektriko, ne delujejo, tedaj je najprej potrebno preveriti delovanje posamičnega dela ter nato tudi delovanje električnega sistema. Na primer, luči na avtu lahko ne delujejo zato, ker je izpraznjen akumulator ali pa je prišlo do kratkega stika med električnimi vezji.

Alternator kot pomemben del električnega sistema 

Ko je motor prižgan, alternator ohranja napolnjeno baterijo in električni sistem, zato delujejo tudi vsi deli v vozilu, ki so povezani z elektriko.

Avtoelektrika - alternator
Avtoelektrika brez alternatorja ne bi mogla pravilno delovati

Avtoelektrika brez alternatorja ne bi mogla pravilno delovati, saj bi se akumulator sčasoma izpraznil in motor bi izgubil svojo moč. Pri tem mora ta avto del ustvarjati ustrezno količino toka in napetosti, da bi lahko polnil avtomobilsko baterijo. 

Preberite naslednji članek: Korito prtljažnika avtomobila

Moderno korito prtljažnika avtomobila prepreči poškodbe, kot so odrgnine in trdovratni madeži. Zato se ga priporoča za vse voznike, ki želijo ohraniti najboljši izgled svojega vozila. Obenem pa izboljša izgled kabine, kar poveča vrednost avtomobila, kar bo zelo uporabno, če ga nameravamo v prihodnosti prodati.

Zamenjava avtomobilskega alternatorja ob nedelovanju luči 

Elektrika za avto napaja avtomobilske luči in žaromete z električno energijo, pri čemer omogoča zagon alternatorja, ki pri prižganem motorju ohranja napolnjenost baterije.

Če opazimo težave z zamegljenostjo ali popolnim nedelovanjem žarometov, kot so na primer žarnice H4 LED in druge sijalke, je potrebno kupiti nov rezervni del in alternator zamenjati. 

Avtomobilski akumulator za vžig in delovanje motorja 

Akumulator za avto je eden izmed najpomembnejših delov v električnem sistemu vozila, saj omogoča zagon in delovanje ostalih električnih delov, pri čemer proizvaja in oddaja energijo po različnih vezjih. Prav tako pa brez baterije za avto ne bi bilo mogoče prižgati motorja in sistema za gorivo. 

V primeru, da se akumulator za avto popolnoma izprazni, ga ni mogoče popraviti, temveč ga lahko samo zamenjamo za nov del in kupimo novega. Akumulator in drugi rezervni avto deli za delovanje avtoelektrike so na voljo za nakup v specializirani spletni trgovini z avto deli Silux. 

V tej kategoriji: