Zares kakovostna avto senčila

Senčila za avto so namenjena temu, da nas med vožnjo ne ovira sonce. To velja tako za voznika kot za vse potnike v avtu. Močna sončna pripeka pa ni le neprijetna za oči, temveč lahko hitro dvigne tudi temperaturo v avtomobilu. Ta zaradi tega postane zelo segret in v tako razbeljeni pločevini se ni prijetno peljati. Z ustrezno zasenčenimi okni lahko notranjo temperaturo v avtomobilu močno zmanjšamo tudi v sončni pripeki, kar je še posebej pomembno, če v avtu prevažamo majhne otroke ali starejše, ki težje prenašajo vročino. Pa tudi za vse ostale je vožnja poleti veliko bolj prijetna, če avto ni preveč segret.

Samo senčnik za avto ni dovolj

Najbolj osnovno varianto predstavlja enostaven senčnik, ki se ga pritrdi na steklo. Vendar pa to ni najboljša rešitev, saj na tak način ne moremo zatemniti celega stekla. Okno namreč na tak način le deloma osenčimo. Senčnik namreč ni takšne oblike kot avtomobilsko okno, zaradi česar ob njegovih robovih v avto skozi okno še vedno prodrejo sončni žarki. Ti motijo oči, avto pa se zaradi njih po nepotrebnem segreva. Pozimi to ni tak problem, v poletni vročini pa potrebujemo kakovostna senčila za avto, s katerimi poskrbimo za:

  • senčenje stekel in zaščito pred sončnimi žarki,
  • zatemnitev stekel in zaščito pred radovednimi pogledi,
  • zmanjševanje notranje temperature v avtomobilu,
  • bolj prijetno vožnjo.

Preberite si še naslednji članek: Pred čim vse lahko vaše vozilo učinkovito zaščiti cerada

Pokrivalo proti toči je izdelano iz trpežnih materialov, ki lahko prenesejo udarce toče, in pomaga ohraniti nov videz vašega vozila. Pokrovi proti toči so na voljo v različnih velikostih in slogih, ki ustrezajo vašemu vozilu.

Kakšna senčila za avto izbrati?

Najboljša so vsekakor tista senčila za avto, ki prekrijejo celo avtomobilsko steklo oziroma okno. Nekateri se tako odločijo kar za zatemnitev stekel, a ta je zelo draga. Primerno alternativo predstavljajo za določen model avtomobila po meri oblikovana senčila za avto, ki prekrijejo celotno okno. Na voljo so tako za zadnja stranska okna avtomobila kot za zadnje vetrobransko steklo, na katerega pri senčenju marsikdo pozabi.

Za še dodatno zaščito pred sončnimi žarki in segrevanjem pa poskrbijo tudi različna pregrinjala za avto, s katerimi tega pokrijemo, ko je parkiran. Če namreč poleti avta ne shranjujemo pod nadstreškom ali v garaži, se prvo steklo hitro segreje, zato ga je pametno prekriti in tako poskrbeti, da se avto med parkiranjem ne segreje preveč.


Avtomobilski akumulatorji. Čeprav je treba avtomobilski akumulator preveriti že pred prvim mrazom, se jih veliko izprazni prav med obilnim sneženjem, ko nekateri lastniki svoje jeklene konjičke pustijo stati pod snežno odejo več dni. Preberi več …

V tej kategoriji: