Hitri virtualni strežniki za poganjanje spletnih strani

Izbira primernega strežnika za novo ali že obstoječo spletno strani ni vedno preprosto dejanje. Upoštevati je potrebno možnost rasti ali povečanja potreb po hitrosti pasovne širine, velikosti pomnilnika. Vse omenjene in druge zmogljivost nudi VPS gostovanje, ki ga uporabljajo velika in mala podjetja ter posamezniki. Ker ga je mogoče prilagoditi trenutnim potrebam določene spletne strani, se zakup virtualnih strežnikov priporoča vsem začetnim ter že izkušenim uporabnikom. Seveda pa ne gre zanemariti pomena SSL certifikata, ki je ključni varnostni element za preprečitev zlorab s strani hekerjev.

VPS gostovanje je mogoče prilagoditi uporabniku

Zahteve določene spletne strani se lahko hitro spremenijo. To se predvsem zgodi v primeru večjega obiska, ko trenutne zmogljivosti strežnika niso več zadovoljive za ohranjanje hitre odzivnosti in drugih značilnosti spletne strani. V omenjenem primeru je pogosto edina rešitev, da vso HTML, CSS, JavaScript in drugo kodo premestimo na drug strežnik. To pa velja tudi za digitalne vsebine v obliki videa, glasbe, slik ipd. Premeščanje velikih količin podatkov je lahko dolgotrajno. Med tem časom pa spletna stran ne bo na voljo, kar lahko pomeni upad prometa. 

Prednost, ki jo ima VPS gostovanje je ta, da ga je mogoče prilagoditi potrebam trenutnega uporabnika. Povečati je mogoče moč in število procesorjev oziroma procesorskih jeder, velikost RAM-a ali delovnega pomnilnika, hitrost dostopa do spleta in še mnogo več.

Visoka varnost pred vdori v strežnik

Vsak strežnik je med delovanjem izpostavljen vdorom in drugim nevarnostim. Hekerji se lahko z organiziranim napadom polastijo podatkov na naši spletni strani ali pa jo popolnoma onesposobijo. Ko pa govorimo o VPS gostovanju, pa temu ni tako.

Strežnik popolnoma varno deluje v virtualnem okolju.
Strežniki delujejo v virtualnem okolju in nudijo popolno zasebnost, ker drugi uporabniki ne morejo videti naših podatkov.

Vsak strežnik deluje v virtualnem okolju, ki je ločeno od drugih domen in njihovih administratorjev. To pomeni, da je skoraj nemogoče vdreti v naš virtualni prostor, kjer gostimo HTML in drugo kodo ter digitalne vsebine. Podatki na vsakem virtualnem strežniku pa so nevidni drugim uporabnikom. S tem se zagotovi popolna zasebnost, kot tudi izredna visoka varnost.

Zmožnost uporabe edinstvene spletne kode

Deljeni strežniki so pogosto dokaj natančni, kar se tiče pravil. Vsak uporabnik lahko uporablja le vnaprej določen operacijski sistem. Uporaba edinstvene spletne kode in drugih elementov pa je nedovoljena oziroma ni podprta. Kar pa se tiče VPS gostovanja, pa teh omejitev ni. Vsak uporabnik si lahko izbere izmed več operacijskih sistemov, ki so lahko tudi močno prilagojeni ali spremenjeni.

Kako zavarovati strežnik pred vdorom in drugim nevarnostim?

Uporaba edinstvene HTML in druge spletne kode pa tudi ni težava. S tem je omogočeno, da lahko vsak uporabnik virtualnega gostovanja ustvari točno tako spletno stran ali drug projekt na spletu, ki ga želi. Pri tem pa je mogoče tudi posodabljati strežnik in spreminjati njegovo delovanje v realnem času, ne da bi pri tem motili drugih uporabnikov.

V tej kategoriji: