Kdaj je domena .si uporabna za slovenska podjetja?

Domena .si pravzaprav predstavlja ime z domensko končnico najvišje ravni države Slovenije, zato ji pravimo tudi TLD ali ccTLD domenska končnica z državno kodo oziroma oznako. Ta domenska končnica je značilna za določeno območje ali državo, v tem primeru za državo Slovenijo. 

Domenska končnica najvišje ravni države Slovenije je uporabna za vsa podjetja, ki s svojo spletno stranjo želijo privabiti slovenske kupce. Njena uporaba je zato smiselna, če podjetje posluje na lokalnih trgih. Registracija domen s slovensko domensko končnico pa se lahko izvede tudi pri tujih podjetjih, ki želijo vstopiti na slovensko tržišče, zato da bi se s produkti in storitvami na spletni strani lažje in hitreje približali odjemalcem v Sloveniji. 

Uporaba slovenske domenske končnice na spletnih iskalnikih 

Spletni iskalniki delujejo tako, da najprej prikažejo tiste spletne strani, ki se pri domenski končnici določene državne kode ujemajo z iskanjem uporabnika na spletu. Če na primer kupec živi v Sloveniji in na spletu išče prodajalno z darili, bo spletni iskalnik ponudil več tisoč rešitev in zadetkov. 

Če pa uporabnik vtipka »prodajalna z darili Slovenija«, pa bo spletni iskalnik ponudil zadetke tistih spletnih strani, ki imajo aktiviran TLD države Slovenije. To pomeni, da je domena .si najbolj uporabna pri tistih podjetjih, ki delujejo na slovenskem trgu in ciljajo na slovenske kupce, ki izdelke in storitve največkrat iščejo v svoji geografski okolici. 

Slovenska domenska končnica prinaša zvestobo in zaupanje strank 

Ko stranka oziroma kupec obišče spletno stran, ki ima domeno .si, se pri opravljenih nakupih počuti varneje, saj internetno mesto daje vtis domačega in poznanega okolja. K temu pripomorejo še besedila v maternem jeziku in sedež podjetja, ki je v Sloveniji. 

Na splošno kupci bolj zaupajo domačim spletnim stranem, saj si z njimi delijo enak jezik, kulturo in časovni pas. To je tudi toliko bolj priročno v primerih reklamacij, dodatnih vprašanj pri nakupih in pri tehnični podpori. 

TLD domenske končnice uporabljajo tudi tuja podjetja  

Če želi tuje podjetje prodajati svoje produkte tudi v Sloveniji, tedaj je smiselno, da ustvari novo spletno stran in registrira novo ime in domensko končnico najvišje ravni države Slovenije. To velja tako za navadne spletne strani kot za spletne trgovine. Tak način pa je še posebej pomemben, če tuje podjetje celotno prodajo izvrši preko spleta. 

Na spletni strani www.domovanje.com nudijo enostavno in hitro registracijo domen po ugodni ceni. Registracija in uporaba domene .si pa vključujeta tudi napredni vmesnik za podaljšanje, prenos in registracijo domen ter brezplačno DNS gostovanje in preusmerjanje URL naslovov. 

V tej kategoriji: