Ena od najpopularnejših domen na svetu

Kaj je domena, najverjetneje že veste. Gre za spletni naslov, ki ga morate imeti, če želite na spletu imeti svojo stran. Domene pa so lahko različne, na primer splošne, nacionalne, tematske. Net domena je na primer splošna domena in je ena od najpopularnejših domen na svetu.

Net domena nima omejitev
Net domena je znana tudi po tem, da nima prav nobene omejitve.

Domena net je bila ustanovljena leta 1985. Na začetku so jo uporabljala predvsem podjetja pa tudi organizacije, ki so se ukvarjale s storitvami na spletu. Sicer pa oznaka net izhaja iz besede network, kar pomeni omrežje.

Domena brez omejitve

Net domena je znana tudi po tem, da nima prav nobene omejitve. Posledično se dandanes uporablja tudi za povsem splošne namene. Takšna izbira domene je še posebej dobrodošla, če si na spletu želimo pridobiti čim višjo stopnjo kredibilnosti.

V tem hipu je na svetu registriranih že več kot 15 milijonov domen s končnico net. Za samo registracijo ni predvidenih prav nobenih posebnih pogojev. Opravi jo lahko tako pravna kot tudi fizična oseba.

Odlična alternativna rešitev

Ker je net domena ena od najbolj priljubljenih domen na svetu, z njeno pomočjo lahko na učinkovit način okrepiti prepoznavnost svojega podjetja. Takšna domenska končnica brez dvoma izraža visoko mero zaupanja, prepoznavnosti in ne nazadnje tudi drugačnosti.

Morda ste želeli registrirati domeno s končnico .com, vendar je ta zasedena. V tem primeru je domena net odlična alternativna rešitev.

Najbolj priljubljene tematske domene

Domenski končnici net in com sta splošni. Obe veljata za zelo priljubljeni. Kako pa je s popularnostjo tematskih domen. Katere končnice so še posebej dobrodošle?

Za tematske domene je značilno, da so se pričele pojavljati šele pred nekaj leti. Torej so mlajše od splošnih domen. Nekatere tematske domene so bolj priljubljene, druge manj. Med najbolj zaželene na primer sodijo tiste s končnico shop, life, review, tech, studio, blog.

Tematska domena .blog je na primer zelo dobra izbira za vse tiste, ki radi pišete. Je namreč ena od tistih, ki se odlično obnesejo ne samo na angleških straneh, temveč tudi na naših. Za različne salone in studie pa je dobra izbira domena s končnico studio. Za tehnološko usmerjena podjetja je dobra izbira končnice tech.

V tej kategoriji: