Trajno lasersko odstranjevanje dlak s pomočjo vrhunskih naprav

Dlake na določenih predelih telesa lahko izjemno negativno vplivajo na človekovo počutje in ne nazadnje tudi na samopodobo. Še posebej je to značilno tedaj, kadar se nezaželena poraščenost pojavi na obrazu ali na hrbtu. Nadloga lahko prizadene tako ženske kot moške. Pri ženskah se poraščenost neredko pojavi zaradi hormonskih nepravilnosti.

Odlična rešitev za omenjene težave je trajno lasersko odstranjevanje dlak s pomočjo medicinskih laserjev. Ta metoda velja za eno od najučinkovitejših.

Koristni nasveti pred odločitvijo

Še preden se boste odločili za lasersko odstranjevanje dlak, bodite pozorni na kar nekaj pomembnih dejavnikov. Preverite, ali odstranjevanje dlak poteka s pomočjo vrhunske naprave – medicinskega laserja. Z laserjem mora prav tako opravljati izkušena ter strokovno podkovana oseba.

Na posvetu morate dobiti prav vse natančne odgovore na vprašanja, ki ste jih zastavili. Prav tako mora biti dobro poskrbljeno za higieno. Na voljo za vsa morebitna vprašanja ter dvome vam mora biti na voljo tudi specialist dermatolog.

Na katerih predelih se lahko opravi poseg

Lasersko odstranjevanje dlak se lahko opravi na vseh delih človeškega telesa, razen na predelih neposredno okoli oči. Nezaželene dlake in dlačice pa se na sploh najpogosteje odpravljajo na nogah, pazduhi, na bikini predelu, okoli bradavičk, na trebuhu, hrbtu, med obrvmi.

Vedno bolj moderno pa postaja tudi oblikovanje linije lasišča. Odstranjevanje dlačic je primerno tako za moške kot ženske. Odstranjevanje dlak se lahko opravlja tudi pri mladoletnih osebah, vendar ob privoljenju staršev ter predhodnem posvetu z dermatologi.

Odsvetovanje odstranjevanja dlak z laserjem

Lasersko odstranjevanje dlak se odsvetuje zlasti nosečnicam in v času dojenja. Prav tako se takšna metoda oziroma postopek odsvetujeta osebam s kožnimi boleznimi ter vneto kožo. Enako velja za vse tiste, ki jemljejo katero od kontrainidciranih zdravil.

Pogosto vprašanje pred takšnim postopkom je, ali je tovrstna metoda boleča. Vemo, da je bolečina individualno pogojena, zato je za nekatere osebe odstranjevanje dlak z laserjem lahko tudi nekoliko boleče.

Več o posegu, si lahko preberete https://www.dermacenter.si/lasersko-odstranjevanje-dlak/.

V tej kategoriji: