Dobrodošle igrače iz lesa

Ključna prednost lesa je zagotovo toplina. Prav tako pa tudi dejstvo, da je tovrstni material vzet direktno iz narave. Na takšen način lahko čutimo sile, ki nam jih ne zmore ponuditi prav noben umeten material. Pomembna prednost lesa je tudi možnost obdelave. Iz njega izdelujemo številne koristne produkte, ne nazadnje tudi igrače za naše otroke.

Vlakci iz lesa
Igrače, kot so vlakci iz lesa, lahko izjemno dobro spodbujajo domišljijo malčkov.

Kljub temu da lesene igrače malčkom ponujajo izjemne prednosti, dobrih igrač iz lesa ni dovolj. Ne nazadnje pa si takšne igrače lahko naredimo kar sami doma. Še posebej, če je v hiši prisoten mizar. Ta lahko hitro naredi na primer gugalnega konjička, leseno samokolnico ali kaj podobnega. Za otroke so še posebej mikavni tudi leseni vlakci odeti v prelepe barvne odtenke.

Igrače za spodbujanje otrokove domišljije

Igrače, kot so vlakci iz lesa, lahko izjemno dobro spodbujajo domišljijo malčkov. So torej odlična naložba, ker so trajne in trpežne. Lesene igrače ne vsebujejo nikakršnih škodljivih kemikalij. Še posebej pomembno je to za dojenčke. Vemo, da vse igrače radi nosijo k ustom.

Če je imel kdo med vami v otroštvu kakšno leseno igračo, na primer kocke, vlakec, avtomobilček, je velika verjetnost, da se v tem hipu z njo igra vaš otrok. Omenili smo že, da so igrače iz lesa izjemno trpežne in obstojne. Ob tem lahko trdimo, da ima takšna vrsta igrač ne nazadnje tudi veliko sentimentalno vrednost.

Cena lesenih igrač

Leseni vlakci, kocke iz lesa ter igrače iz lesa na sploh praviloma stanejo kakšen evro več v primerjavi s plastičnimi igračami. Kljub temu se to na dolgi rok še kako zelo obrestuje. Vaš otrok bo namreč namesto velikega kupa poceni plastičnih igrač ob sebi imel cenjeno zbirko lesenih kock, vlakcev, avtocest in še česa.

Z izbiro igrač iz naravnega materiala boste prav tako odlično poskrbeli za čistejše okolje. Takšne igrače so namreč trajne. Četudi jih boste zavrgli, so praviloma ekološko razgradljive.

Lesene ali plastične igrače? Odločitev je odvisna predvsem od staršev ali skrbnikov otrok. Nekateri strokovnjaki celo priporočajo uporabo kombinacije obeh vrst – tradicionalnih lesenih igrač ter modernih igrač iz plastike. Morda je najbolje, da se otrok sooči tudi z drugimi materiali, ki jih bo zagotovo bolje spoznal še v prihodnosti.

V tej kategoriji: