Pajkice kot alternativa hlačnim nogavicam

Pajkice so se pri nas pojavile nekaj let nazaj in lahko rečemo, da jih je večina od žensk sprejela za svoje. Tovrstni kos oblačila predstavlja alternativo hlačnim nogavicam, ki se ga najpogosteje kombinira z oblekami, tunikami, daljšimi puloverji ter jopicami. Na trgu lahko izbiramo med številnimi vrstami, ki se med seboj razlikujejo v sestavi materiala, barvi, debelini, raztegljivosti, vzorcu ter teksturi. Tako lahko prav vsaka od žensk najde pravi kos zase in ga nosi ob najrazličnejših priložnostih.

Različne debeline za različne letne čase

Ravno zato, ker so pajkice različnih debelin, jih ženske lahko nosijo skozi celo koledarsko leto. Pozimi posegajo po debelejših alternativah, poleti oziroma v toplejših dneh pa posegajo po tanjših ter svetlejših odtenkih pajkic, ki jih krasijo številne privlačne čipke ter drugi trendovski vzorci. V času poletja jih najpogosteje kombinirajo z lažjimi krili, tunikami ter oblekicami.

Pajkice

Velika prednost pajkic je tudi ta, da jih lahko kombiniramo s številnimi modeli čevljev. Oblečemo jih lahko na sandale s peto ali brez, na balerinke, na škornje, gležnarje ter podobno. Priporočljivo je, da se pajkice nosijo na pete, če nimamo ravno vitkih gležnjev. Za najbolj privlačen izgled poskrbijo pajkice, ki so dolžine do stika gležnja s stopalom. Če oblečemo nekoliko krajše pajkice, potem dajejo športni videz. Vitkim nogam pa zelo pristojijo pajkice, ki se končajo tik nad kolenom.

Kot modni dodatek

Dobro je, da se ženske zavedajo, da so pajkice bolj kot modni dodatek in ne kot samostojni kos oblačila. Večinoma predstavljajo oziroma nadomeščajo hlačne nogavice. Če pa jih pravilno pokombiniramo z drugi kosi oblačil, vendarle lahko delujejo kot samostojni kos oblačila.

Ženske morajo posebno pozornost nameniti tudi izbiri barve. Vemo, da večina od sodobnih žensk še vedno najpogosteje posega po belih ali črnih pajkicah, torej po enobarvnih. Pri taki barvni izbiri je še posebej potrebno paziti, na kakšen način jih bodo nosile. Zato je veliko bolj priporočljivo, da morda raje posežejo po bolj pisanih pajkicah, kjer se na ženskem telesu ne bo videla prav vsaka nepravilnost. Na srečo pa je večina pajkic narejena tako, da zelo dobro izgledajo tudi na ženskah, ki imajo nekaj odvečnih kilogramov.

 

Napisi za majice so lahko odlično darilo. In če je majica kakovostna in tudi obstojno potiskana, bo obdarovanca še dolgo spominjala na osebo, ki ga je obdarovala. Preberite več v naslednjem članku …

V tej kategoriji: