Ko potrebujemo nove kartuše

Vsaka pisarna in doma potrebuje občasno nove kartuše. Lahko so originalne ali pa nadomestne oziroma kompatibilne. Pomembno je razlikovati med različnimi vrstami kartuš, saj nam to lahko prihrani veliko stroškov. To je posebej uvidevno, če veliko tiskamo, saj potrebujemo vedno novo barvo. V tem kratkem članku si bomo pogledali različne vrste kartuš, kako delujejo in katere so najbolj primerne za naše potrebe. Ostanite z nami in pridobite nekaj napotkov za najbolj optimalno tiskanje doma in v pisarni.

Naš tiskalnik potrebuje črnilo

Da bi bolj razumeli kartuše, si poglejmo kako delujejo. Naš tiskalnik deluje na črnilo, ki se nahaja v kartuši. Lahko jih najdemo samo v Inkjet tiskalnikih, ki jih lahko uporabljamo v domačem ali poslovnem okolju.

Črnilo, ki ga tiskalnik preko mikro-šob prenese na list papirja, je narejeno, da se hitro posuši in ohrani svojo barvo dolgo časa. Moderna tehnologija omogoča, da so tudi barve v samem črnilu izredno žive in se lahko uporabljajo za profesionalne namene.

Kaj so največje prednosti kartuš?

Morda še vedno mislimo, da so navadni Inkjet tiskalniki počasni ter porabijo veliko barve. Včasih je res bilo tako, vendar je tehnologija zelo napredovala v zadnjih nekaj letih. Inkjet tiskalniki so dohiteli laserske v hitrosti ter kvaliteti tiskanja. Za razvojni uspeh navadnih tiskalnikov so zadolžena podjetja Epson, HP ter Brother, ki so pospešila razvoj. Tako lahko sedaj uživamo v mnogih prednostih, ki jih imajo navadni tiskalniki, kot so:

  • Večja hitrost
  • Manjša poraba barve
  • Daljša življenjska doba kartuš
  • Visoka kvaliteta tiskanja

Na kaj moramo paziti?

Ko kupujemo kartuše, bomo videli, da je izbira ogromna. Najbolj opazna bo sama vrsta kartuš, ki je lahko:

  • OEM

Narejena s strani proizvajalca našega tiskalnika. OEM kartuše so izdelane prav za našo napravo in so 100% kompatibilne z njo.

  • Nadomestne kartuše

Narejene so strani različnih proizvajalcev. Nadomestne kartuše so kompatibilne z našo naprave in imajo dostikrat nekakšno izboljšavo. Ta je lahko v obliki večje kapacitete, možnosti ponovnega polnjenja ter bolj optimalne porabe barve.

  • Kombinirane kartuše

Te so lahko OEM ali nadomestne. Vsebujejo črno barvo ter ostale barve, ki jih potrebujemo, da lahko tiskamo tudi barvno.

Imate pripravljen rezervni plan, če vaš disk odpove in izgubite podatke? Preberi več …

V tej kategoriji: