Za potovanja brez skrbi

Nesreča nikoli ne počiva, ne glede na to, ali ste na počitnicah, službenem potovanju ali na delu v drugi državi. Za primere nezgod in nesreč se vam pri Coris splača skleniti zavarovanje v tujini, s katerim lahko uveljavljate zdravstvene storitve ali rešujete druge zagate z manj težav, stroški in sivih las v vseh državah sveta.

Le-to je namenjeno vsem, ki potujejo v lastni režiji oz. nakupov in rezervacij ne opravljajo pri turističnih agencijah. Polico lahko sklenete zase ali za družino, namenjena pa je vsem, ki se odpravljate v drugo državo za krajše ali daljše obdobje, tudi za primer stalnega bivanja v tujini. Uveljavljajo ga lahko tudi tujci, ki v Slovenijo prihajajo z namenom bivanja, turističnega obiska, dela ali študija.

Zakaj potrebujete zavarovanje v tujini?

To vam omogoča, da ste na poti brezskrbni in pripravljeni na vse, kar se vam lahko pripeti. Še posebej še potujete v daljne države, kjer je javna zdravstvena oskrba vprašljiva, zasebna pa bi vam lahko prinesla veliko dodatnih stroškov. S sklenjeno polico si lahko povrnete stroške zdravljenja zaradi različnih nezgod, bodisi nesreče na cesti, nenadne bolezni, zloma udov, zastrupitve s hrano, pikov insektov ipd., sklenete pa lahko tudi polico za odpovedi potovanja. V primeru nezgode ali zamude le pokličete v asistenčni center, ki deluje 24/7 in sporočite podatke o polici, oni pa poskrbijo, da se varno in v čim hitrejšem času vrnete nazaj v domovino.

Z dobrim zavarovanjem greste lahko brezskrbno na pot

Kaj vse krije?

Seveda posamezna polica vključuje različne nezgode in nesreče, nekaj najpogostejših je:

 • geografsko kritje v določenih ali vseh državah sveta
 • medicinska oskrba in zdravnik
 • zdravljenje
 • zdravila in zdravniški pripomočki
 • prevoz do najbližje bolnišnice in nazaj
 • prevoz v domovino
 • prevoz in bivanje za osebo, ki ostane v spremstvu
 • spremstvo in prevoz mladoletnega otroka

Polico lahko nadgradite, tako da poleg zdravstvenih kritij pokriva tudi preklic rednega prevoza oz. zamudo na povezovalni let, izgubo oz. krajo prtljage, izgubo oz. krajo osebnih dokumentov, pravno pomoč, predujem varščine, kritje za primer tertorizma ipd.

Katero polico izbrati?

Zavarovanje v tujini je odvisno od tega, kakšno polico imate sklenjeno. Coris vam nudi 3 osnovne oblike:

 • turistično zavarovanje v tujini za določen čas,
 • letno zavarovanje v tujini in
 • riziko odpovedi.

Poleg tega se lahko odločite tudi za druge možnosti, na primer zavarovanje za tujce, službene poti ali za čas študija v drugi državi. Katera oblika je najbolj ugodna in primerna za vas, je odvisno od vaših potreb. Če veliko potujete, se vam vsekakor splača biti brezskrbni z letno opcijo. Če pa potujete večkrat za krajše obdobje, pa razmislite o letnem paketu za večkratna potovanja pod 90 dni.

V tej kategoriji: