Je čas za nova okna?

Se še spomnite, kdaj ste zamenjali okna? Morda so na pogled še vedno v dobrem stanju, vendar tako kot vsaka stvar jih z leti načne zob časa, izgubijo pa tudi svoje lastnosti. Njihova življenjska doba se giblje med 10 in 20 let, odvisno od materialov, izvedbe, vzdrževanja, posedanja stavbe ipd. Zagotovo jih je treba zamenjati, ko izgubijo svoje izolirne lastnosti, kar pomeni, da začnejo prepuščati preveč toplote, skozi njih pa lahko čutite prehajati zrak.

Menjava je priporočljiva tudi, če se v njih nabira kondenz, ki nakazuje, da je plin v notranjosti spustil, če se vam v stanovanju nabira plesen ali če imate težave pri odpiranju in zapiranju. Veliko pa se jih odloči za menjavo tudi zaradi starega izgleda. Če razmišljate o menjavi, vam predlagamo, da si pogledate ponudbo za okna Vranešič.

Kako pomembna je kakovost?

Kakovost je bistvenega pomena. Kakovostna so tista, s katerimi boste imeli v prostoru bolj optimalno temperaturo, nižje stroške ogrevanja in več miru. Njihova ključni nalogi sta namreč toplotna in zvočna izolacija. Kakšna so dobra okna, je odvisno od večih dejavnikov, vsekakor pa se začnejo pri uporabljenem materialu (les, PVC ali aluminij) in tehnologiji (dvoslojna, troslojna).

Kdaj je najboljši čas za menjavo starih oken? Zdaj!

Katera okna izbrati?

V osnovi se vgrajujejo 3 vrste:

  • PVC so najpogostejša, saj so najbolj cenovno ugodna in prilagodljiva. Ne potrebujejo vzdrževanja, življenjska doba pa se giblje med 30 in 40 let.
  • Lesena izbirajo tisti, ki želijo občutek topline in naravnega izgleda v svojem domu. Praviloma sodijo v srednji ali visoki cenovni razred, potrebujejo pa tudi nekaj vzdrževanja. Z ustreznim vzdrževanjem vam služijo tudi do 70 let.
  • Aluminijasta so najredkejša izbira, vendar ena najboljših, kar jih lahko imate. So izjemno odporna na mehanske vplive, praktično ne potrebujejo vzdrževanja.

Preberite si še naslednji članek: Avtomobilski nadstreški

Avtomobilski nadstreški ponujajo tudi varnostno prednost, saj zmanjšujejo tveganje za krajo ali vandalizem. Obstajajo različni slogi in velikosti avtomobilskih nadstreškov, ki se prilagajajo potrebam posameznega lastnika avtomobila. Avtomobilski nadstreški so praktični dodatek k vsakem domu.

Kako pomembna je pravilna vgradnja?

Pravilna vgradnja je enako pomembna kot izbira profila. Obstaja več metod vgrajevanja v objekt, ki pa se določa glede na tip gradnje. Na primer, če imate novogradnjo ali zunanji toplotni ovoj na objektu, se jih montira po smernicah RAL, ki ima nižjo toplotno prehodnost.

Okna Vranešič ponujajo visoko kvaliteto

Obstaja pa še klasična montaža, kjer je treba poskrbeti za pravilno zaščito PU pene iz notranje in zunanje strani. Nekakovostna montaža se pogosto kaže v številnih težavah, od višjih stroškov ogrevanja ali hlajenja zaradi toplotne prevodnosti, do nastanka toplotnega mostu, nastanka plesni, zvočne prepustnosti ipd.

Arhitekti prisegajo na okna Vranešič

Njihovi produkti so vgrajeni v že skoraj tisoč slovenskih domov, poslovnih objektov ter javnih in zasebnih ustanov. Z prodajo in montažo stavbnega pohištva se ukvarjajo že od leta 2021, poleg prodaje in montaže pa vam nudijo še strokovno svetovanje in celovit servis.

V tej kategoriji: