Računalniška očala ohranjajo vid

Uporaba računalnika pri vsakodnevnem delu je že precej razširjena, s tem pa so v porastu tudi težave z vidom. Vse več ljudi namreč občuti tako imenovan »sindrom računalniškega vida«. Ob pogostem gledanju v ekran se sčasoma pojavljajo težave v smislu suhih, napetih in izčrpanih oči, ki jih spremljajo tudi poslabšanje vida ali pogosti glavoboli.

Očala, ki ščitijo oči

Znano je, da so modernejši ekrani veliko bolj zdravi za oči, kot so bili ekrani nekoč. Ampak to še vedno ne pomeni, da so dandanašnji ekrani za oči zdravi. Namreč kljub kvalitetnejši izdelavi predstavljajo breme za naše oči, ki so zazrte v enakomerno oddaljeno površino dlje časa. Ta statičnost pogleda skupaj s številnimi slikovnimi informacijami, ki jih naše oči predelujejo, povzroča zgoraj omenjene težave.

Za namen izboljšanja pogojev za oči pri delu z računalnikom, so razvili posebna računalniška očala. Ta v veliki meri zmanjšajo obremenjenost oči z umetno svetlobo ter bleščanjem, ki jih oddajajo ekrani. Poseben protirefleksni nanos poleg tega poskrbi še za zmanjšano škodljivost določenih tipov svetlobe. To se doseže na način, da zmanjšujemo prehode le teh preko stekel očal. Z znanjem in številnimi preizkušanji so danes na voljo posebni nanosi, ki jih lahko dobimo tudi pri nas.

Računalniška očala so dostopna vsakomur

Stroški, ki jih imamo, ko se zaradi dolgotrajnega gledanja v ekran pojavijo težave z vidom, so veliki. V primerjavi s temi, je nakup računalniških očal zelo ugodna rešitev. A včasih ne pomislimo, da nam kak manjši strošek v sedanjosti pomaga zmanjšati stroške v prihodnosti. To bi nas seveda moralo skrbeti, saj poleg finančnega vidika obstajajo tudi drugi, pomembnejši vidiki. To je na primer zdravje. Kadar nam peša vid, to vpliva na naše vsakodnevno funkcioniranje in s tem na zdravje celotnega telesa.

Vid je en izmed naših najpomembnejših čutov, zato izkoristimo izume, ki nam ponujajo ohranitev le tega. Računalniška očala lahko kupimo pri optiki Moj optik. Ponujajo nam kvalitetno izdelana očala z možnostjo izvedbe z dioptrijo ali brez. Najdemo jih v Ljubljani ali preko spletne strani mojoptik.si. Poleg ugodne cene, različnih akcij in strokovnega pristopa, ponujajo tudi brezplačen pregled vida. Skupaj z nakupom računalniških očal pa prejmemo tudi triletno garancijo.

V tej kategoriji: