Balzam za ustnice vedno na dosegu roke

Čeprav naj bi bili balzami za ustnice vedno na dosegu naših rok, pa se pogosto zgodi, da jih tedaj, ko jih najbolj potrebujemo, ne najdemo. Tudi zato je dobro, da takšno vrsto kozmetičnih izdelkov vedno hranite na istem mestu, na primer v predalu, žepu ali torbici. V toplejšem času so naše ustnice veliko manj zahtevne, zato tedaj lahko posežemo tudi po manj kakovostnem balzamu za ustnice. Po drugi strani pa se v zimskem času soočamo s suhimi ter razpokanimi ustnicami. V tem primeru naše ustnice potrebujejo izjemno kakovostno hranilno nego. Izbira ustreznega balzama je v tem primeru veliko zahtevnejša.

Sicer pa dovolj kakovostni balzami za ustnice za zimski čas lahko nastanejo kar pod vašim okriljem v domači kuhinji. Postopek za njihovo izdelavo je namreč izjemno preprost.

Sestavine za pripravo domačega balzama za ustnice

Za doma pripravljene balzame za ustnice v resnici ne potrebujemo prav veliko sestavin. Zadosti je, če imate pri roki vsaj 20 gramov karitejevega masla, 5 gramov čebeljega voska ter četrtino čajne žličke medu.

Balzami za ustnice Revolution
Balzami za ustnice Revolution

V steklenem kozarčku v vodni kopeli segrejemo karitejevo maslo. Vanj nato dodamo koščke čebeljega voska. Ko se vosek stali, v mešanico dodamo še med. Ves čas pa moramo biti pozorni na ustrezno temperaturo. Ta v nobenem primeru ne sme presegati 40 stopinj Celzija.

Zmes je treba temeljito premešati. Nato jo vlijemo v posodico za shranjevanje. Posodico postavimo v hladilnik, da se balzam popolnoma ohladi. Ohlajenega lahko že nanesemo na ustnice, ki hipoma postanejo mehke.

Nakup vrhunskega balzama za ustnice

Po drugi strani pa so balzami za ustnice cenovno tako dostopni, da boste takšen izdelek najverjetneje raje kar kupili. Najbolje jih je nakupovati v specializiranih prodajalnah, kjer vam lahko dobro svetujejo tudi strokovno podkovani ter izkušeni prodajalci.

Video: Testirala sem 40 balzamov za ustnice, da vam ni treba

Ker se bo pred vami pojavila cela vrsta različnih balzamov za nego ustnic, je dobro, da preverite še sestavine. Tudi od njih je namreč v precej veliki meri odvisen končen rezultat na vaših ustnicah. Sicer pa so vam balzami na voljo tudi v spletni prodajalni, kjer je izbire prav tako veliko. Nekateri spletni ponudniki vam omogočajo nakup vrhunskih balzamov za nego ustnic, ki so cenovno zelo dostopni.

V tej kategoriji: