Za dobro počutje kozarec mineralne vode iz Thermane

Ljudje smo za boljše počutje pripravljeni marsikaj storiti. Redno gibanje, uživanje zdrave hrane in kakovosten spanec je le nekaj dejavnikov, ki zagotovo pripomorejo k temu. Ko pa tudi slednje ne pomaga dovolj, smo pripravljeni posegati tudi po raznovrstnih dodatkih, ki so lahko tudi v obliki napitkov oziroma tekočine.

Med drugim lahko na nas zelo dobro vpliva mineralna voda. Takšna vrsta vode nam je dandanes na dosegu že skorajda na vsakem koraku. Po drugi strani pa bi bilo dobro preveriti, ali je res vsaka taka voda dovolj bogata z minerali in še z drugimi koristnimi hranili.

Zdravilna voda iz term

Vsi tisti, ki radi precej pogosto zahajate na dopust oziroma počitnikovanje v terme, veste, da si tudi tam lahko privoščite vsaj kozarec mineralne vode. Tovrstna voda je še posebej zdravilna, možno pa jo je kupiti tudi za na pot oziroma za domov.

zdravilna mineralna voda v Laškem
Zdravilna mineralna voda v Termah Laško.
Vir: Thermana Laško, Gloria Kotnik

Posebej znana je zdravilna voda, ki se jo da dobiti v Laškem. Zdravilne lastnosti vode Laško so se skozi čas dokazovale tudi pri uporabi v najrazličnejše terapevtske namene. Vsekakor pa je tovrstna mineralna voda primerna tudi za pitje. Izvira iz globine 160 metrov.

V Thermani je voda središče sveta

Thermana so toplice v Laškem, kjer vam je torej na voljo tudi izjemno zdravilna mineralna voda. Pravzaprav se v termah prav vse vrti okoli vode. Lahko jo pijete, se v njej kopate, namakate v najrazličnejših kopelih, z njo se lahko zdravite, ogrevate, z njo se izvajajo raznovrstne terapije.

Zdravilna mineralna voda v terapevtskem bazenu Hotela Zdravilišče Laško

Sicer pa vam bo marsikdo predlagal, da se popotovanje po Thermani najbolj splača pričeti kar v pivnici termalne vode. Tam vam lahko že samo en kozarec vode pomaga poživiti vaše telo in um. Nato pa vas pod edinstveno stekleno kupolo termalnega centra čaka prijetno kopališče in odlično opremljen hotel, v katerem se lahko nastanite za vsaj nekaj dni.

Medicinska rehabilitacija v termah

Ko boste v Thermani izvedeli, da so zdravilni vplivi termalne vode dokazani tudi s strani znanstvenikov, vas bo še toliko bolj zamikalo, da bi jo preizkusili in vsaj nekaj kupili za domov.

Na tem mestu tovrstno vodo kot poglavitni dejavnik uporabljajo tudi pri medicinski rehabilitaciji. Morda vas bo zanimal tudi ta del storitev.

V tej kategoriji: