Nakup kvalitetnih delovnih hlač

Delovne hlače so nujna oprema vsakega mojstra. Ne samo, da nam ščitijo naše noge, ampak z njimi tudi dajemo profesionalen vtis. Skozi delovni dan smo priča mnogim nevarnostim, ki nam lahko pustijo vreznine, modrice ter druge poškodbe, ki jih nočemo. Delovne hlače nas ščitijo pred poškodbami in nevarnostmi ter nam olajšajo delo, ko opravljamo zahtevna fizična opravila. Skupaj si poglejmo, kaj vse naj vsebuje naše hlače vsebujejo. Ogledali si bomo tudi, po katerih lastnostih si najlažje izberemo opremo za delo, ki jo potrebujemo.

Lastnosti hlač za delo

Najbolj pomembna lastnost, ki jo imajo delovne hlače je udobnost. Med delom se moramo počutiti dobro, saj smo tako bolje zbrani in se lahko nalogi bolj posvetimo. Druga pomembna lastnost pa je ustrezna zaščita. Naše delovne hlače nam morajo nuditi primerno zaščito za delo, ki ga opravljamo.

Materiali, ki so ustrezni za delovna okolja so raznoliki. Lahko uporabimo bombaž, denim (jeans), platno in druge materiale, ki so lahko ojačani z kovino, gumo in drugimi dodatki.

Različni tipi

Ko govorimo o delovnih hlačah, jih lahko razvrstimo na tri različne stile. Tako poznamo klasičen, sproščen ter vitek stil.

 1. Klasičen stil
  Tak vrsta hlač je najbolj pogosta. Izgledajo tako kot navadne kavbojke ali kargo hlače. Njihova največja prednost je, da imajo veliko prostora in nudijo udobno gibanje skozi celoten dan.https://www.youtube.com/watch?v=E-1PosqFVh0
 2. Sproščen stil
  Take delovne hlače imajo največ prostora in so mišljene za delo na odprtih prostorih, kot so gradbišča ali vrtovi. Imajo veliko dodatnega prostora za nošnjo orodja ter pripomočkov, ki jih potrebujemo.

 3. Vitek stil
  Če moramo plezati ali se premikati v majhnih prostorih, so ozke hlače primerna izbira za taka okolja. Velikokrat imajo razširjene konce hlačnic, da jih lahko damo čez delovne škornje.

Dodatki za varnost

Ko kupujemo hlače za nošnjo pri delu, imamo veliko varnostnih dodatkov na izbiro. Te dodatki so mišljeni, da nam varujejo zdravje in dodajo funkcionalnost nošenja dodatnega orodja med težkimi opravili v notranjih ali zunanjih prostorih. Nekatere varnostne funkcije, ki jih imajo delovne hlače so:

 • Nepremočljiv material
 • Dodatne luknje za pasove, ki držijo orodje
 • Odsevni trak, ki opozarja voznike vozil na našo prisotnost
 • Ojačane zadrge na žepih
 • Ojačani šivi, ki vzdržijo vsakodnevno zlorabo

V tej kategoriji: