Avtodom je hiša na kolesih

Najem avtodoma je bila najboljša odločitev! Od nekdaj smo radi hodili na počitnice, a od kar smo se odločili za najem avtodoma, hodimo še raje. In to vedno z našo hiško na kolesih. V njej imamo prav vse, kar potrebujemo za dobro počutje.

Predvsem pa je važno, da lahko na tak način potujemo spontano, brez rezervacij. Ustavimo se, kjer se nam zdi oziroma takrat, ko na poti vidimo kaj zanimivega. Tako naš dopust preživljamo čisto drugače in nikoli več le na enem mestu.

Izposoja avtodoma je super

Običajno smo hodili na odpust v apartma ali v kamp, nekaj let nazaj pa smo se prvič odločili za najem avtodoma. Napovedano je bilo namreč bolj slabo vreme in se nam je zdelo, da se mu bomo lažje izognili, če bomo mobilni. In res je bilo tako!

Najem avtodoma

Vsak dan smo pogledali vremensko napoved in se odpravili naprej v smeri, kjer je kazalo, da bo najboljše vreme. Tako nas je na celem dopustu le enkrat dobil dež, enkrat pa je deževalo tudi ponoči, a to nas ni motilo. Najem avtodoma se je tako izkazal za čisto uspešnico in vsi smo bili za, da to izkušnjo kmalu ponovimo.

Se odločiti za nakup ali najem avtodoma?

Ker smo bili nad počitnikovanjem z našo hišo na kolesih tako zelo navdušeni, smo nekaj časa celo razmišljali, da bi avtodom kupili. A kaj, ko se to enostavno ne splača! Avtodomi so namreč zelo dragi, poleg tega pa je treba imeti prostor zanje.

Parkirišča pred bloki so običajno že tako ali tako polna in tudi zelo ozka in majhna, pa tudi hiše običajno nimajo dovolj garaž ali nadstreškov za prezimovanje. Pa tudi vzdrževanje take hiše na kolesih nikakor ni poceni, tehnični pregled, vinjeta, zavarovanje.

Vsemu temu se lahko izognete, če se odločite za najem, ki je v bistvu zelo poceni. Lahko se odločit za dnevni ali tedenski najem, lahko pa ga najamete tudi za dalj časa. Mi smo prvič poskusili z izposojo za en teden, naslednjič pa smo šli že za 10 dni. Cena za to sploh ni bila visoka. Če bi se namreč odločili za bolj običajne počitnice, bi prav tako plačali namestitev, tako pa gre denar za to za najem avtodoma, a izkušnja je čisto drugačna. Boljša!

Kupujete novo moto opremo? Najpomembnejša moto oprema je zagotovo čelada. Več informacij lahko preberete s klikom na povezavo.

V tej kategoriji: