Moto oprema, oblačila, obutev

Bi potrebovali nova motoristična oblačila ali obutev? Morda pa je čas za nakup čelade za motor ali kakšne druge opreme oziroma dodatka za vaš motor? Če se veliko vozite z motorjem, vam bodo prav prišli tudi motoristični kovčki oziroma torbe, moto očala, nalepke in še vsa druga moto oprema.

Vse to je lahko tudi lepo darilo za kakšnega motorista ali motoristko. Pav tako pa vsak motorist kdaj potrebuje tudi kakšen nadomestni ali rezervni del za popravilo, pa naj si bo originalen ali kompatibilen – danes se lahko dobi že vse!

Dodatna moto oprema

Bi potrebovali nove luči, vetrobransko steklo ali krmilo? Vsa ta moto oprema se lahko kupi na enem mestu, in sicer v spletni trgovini Yogi.si. Nudijo vam pestro izbiro izpušnih sistemov, merilnikov, stopalk, luči in druge dodatne opreme, ki jo potrebujete za vaš motor.

Kot moto oprema so na voljo tudi stojala za motor in zaščitna pokrivala, ki vam olajšajo shranjevanje motorja oziroma ga odlično zaščitijo. V ponudbi je odlična moto oprema ter tako večji rezervni deli kot tudi manjši potrošni material in različni drugi dodatki, ki jih potrebujete za servisiranje vašega motornega konjička.

Rezervni ali nadomestni deli

Verige, sklopke, uplinjači, akumulatorji, svečke, zavore so samo nekateri nadomestni deli za motor, ki jih lahko kupite na spletu. Na voljo je tudi vse za vzmetenje, številni filtri in tesnila itd. Izbira je velika in pestra, poleg tega pa poleg nadomestnih delov za različne modele in znamke motorjev ter skuterje lahko kupite tudi vse za njihovo vzdrževanje. To so različna olja, čistila, maziva in podobno, pa tudi orodje za servisiranje in popravilo vašega jeklenega konjička.

Moto oprema

Če boste motor redno servisirali, bo ne le bolje deloval, temveč boste kmalu v servisiranju postali pravi mojster. Tako boste marsikatero manjše ali večje popravilo opravili kar doma ali pa celo samo zamenjali kak nadomestni del. To vam bo sčasoma omogočilo precejšen prihranek, zaradi česar si boste lažje privoščili kakšno dodatno moto opremo ali pa celo nov motor.

Čelade in očala za motor

Najpomembnejša moto oprema je zagotovo čelada. Glava je samo ena in prav je, da je tudi med vožnjo z motorjem dobro zaščitena. Izbira ustrezne čelade je odvisno od tega, kakšno vrsto motorja imate in na kakšno vožnjo se z njim odpravite. Pri izbiri pa naj bo v prvem planu predvsem varnost. Ta je bolj pomembna od vsakega udobja, kar pa še ne pomeni, da čelada, ki dobro zaščiti glavo, ne more biti tudi udobna. Verjamemo, da boste v veliki ponudbi našli model, ki vam popolnoma ustreza!

Moto oprema

Pri tem bodite pozorni še na velikosti in na to, da je vsako čelado po nekaj letih treba zamenjati. Tako kot preostala moto oprema namreč tudi čelada dotraja, saj materiali niso večni, zato ne nudi več tako dobre zaščite kot takrat, ko je bila nova. Prav zaradi tega se čelade, pa tudi marsikatere druge moto opreme, ne splača kupovati iz druge roke, ampak vedno kupite novo. Tako boste tudi najbolj prepričani, da je vaša moto oprema varna in v brezhibnem stanju.

Moto oblačila in obutev

Motoristična oblačila so za udobno in varno vožnjo z motorjem bistvenega pomena. Izbirate lahko med različnimi možnostmi, ki vas zaščitijo tako pred vetrom in padavinami kot pred poškodbami. Motoristična obutev in oblačila so namreč moto oprema z zaščitno funkcijo.

Moto oprema

Običajno so ojačana. Velikokrat pa so opremljena tudi z različnimi dodatnimi ščitniki ali pa je te možno kupiti posebej ter tako poskrbeti še za dodatno zaščito. Vsekakor se pred vsakim nakupom splača preveriti, kakšno zaščito nudi določena moto oprema oziroma oblačilo ali obutev, saj se posamezni modeli med seboj lahko zelo razlikujejo.

Poleg varnosti pa je seveda pomembno tudi udobje, saj je pomembno, da se med vožnjo dobro počutite in da vas oblačila ne tiščijo ali ne opletajo okrog vas. Bistvenega pomena je, da se vam res dobro prilegajo, zato jih ni pametno kupovati iz druge roke, ampak je najbolje kupiti nova, tam, kjer imajo na voljo vašo številko. Lahko jih kupite tudi preko spleta, saj obstaja možnost vračila, v primeru, da vam ne bi ustrezala, ko jih pomerite. Druga možnost pa je nakup v fizični poslovalnici spletne trgovine, kjer vas čaka raznolika moto oprema po ugodnih cenah in kjer si lahko izbrane kose ogledate tudi v živo.

LS2 čelade so najboljša izbira za motoriste, ker zagotavljajo optimalno raven varnosti v primeru nesreče. Preberi več …

V tej kategoriji: