Koraki pri izdelavi spletne trgovine

Izdelava spletne trgovine je kompleksen proces, ki vključuje več korakov. Ena izmed prvih odločitev, ki jo morate sprejeti, je izbira platforme, na kateri bo delovala vaša spletna trgovina. Ta izbira bo vplivala na ceno izdelave spletne trgovine in na funkcionalnosti, ki jih bo imela.

Registracija domene

Če še nimate spletne strani ali zakupljene domene, boste morali registrirati novo domeno, ki jo bo imela vaš spletna trgovina. Izdelava vaše spletne trgovine poteka tako, da izberete domeno, ki je unikatna in zapomnljiva, ter če je mogoče, vključuje ključne besede, ki se nanašajo na vašo dejavnost. Pri registraciji bodite pozorni tudi na ustrezno končnico glede na trg, na katerem boste delovali.

Spletna trgovina po vašI meri – vaša pot do digitalne prodajne uspešnosti.

Izbira in prilagoditev dizajna

Pri oblikovanju spletne trgovine imate dve možnosti. Lahko se odločite za povsem individualen dizajn, ki bo ustrezal vašim željam, vendar bo ta možnost zahtevala več časa in virov, saj boste potrebovali oblikovalce in programerje. Druga možnost je izbira že pripravljenih predlog dizajna, ki jih lahko prilagodite vašim željam. Spreminjate lahko fonte, barvne sheme, fotografije in razporeditev elementov. Vendar bodite pozorni, da lahko pripravljene predloge mogoče ne bodo v celoti ustrezale vašim pričakovanjem.

Pomembne informacije za izdelke

Pri izdelavi spletne trgovine je ključno, da zagotovite vse potrebne informacije o izdelkih, ki jih bodo kupci potrebovali za odločitev o nakupu. Poskrbite, da imajo vsi izdelki unikatno ime, opis, kategorijo, slike, ceno, težo, informacije o dobavljivosti in morebitna mnenja kupcev. Prav tako lahko dodate povezane ali sorodne izdelke, ki jih kupci morda tudi zanimajo.

Različni načini plačevanja za spletno trgovino

Kupci pri spletnem nakupovanju pričakujejo različne možnosti plačevanja. Pri izdelavi spletne trgovine je zato ključno omogočiti načine plačevanja, ki so najbolj priljubljeni in pričakovani pri vaši ciljni skupini kupcev. Na primer, starejših kupci morda ne zaupajo spletnim plačilom s kartico, zato raje izberejo plačilo po povzetju. Ko izbirate platformo za spletno trgovino, preverite pogoje in stroške za posamezne načine plačil.

Nudite različne možnosti dostave

Ko je kupec izbral in plačal izdelek, je naslednji korak dostava. Pri izdelavi spletne trgovine morate omogočiti različne možnosti pošiljanja in dostave, ki bodo udobne in ugodne za vaše stranke ter ustrezale vašemu poslu. Poleg plačljive dostave razmislite o možnostih brezplačne dostave in osebnega prevzema, če je to primerno za vaš poslovni model.

Preverjanje delovanja spletne trgovine pred objavo

Ko imate spletno trgovino postavljeno, je pomembno, da preverite, ali vse deluje brezhibno, preden jo objavite. Za testiranje lahko angažirate več sodelavcev ali prijateljev in skupaj preverite vse korake, ki jih bo kupec opravil pri nakupu. Preverite, ali se podatki in informacije o izdelkih pravilno prikazujejo, ali so izdelki razvrščeni v prave kategorije, ali deluje urejanje izdelkov v košarici, ali so vsi načini plačila delujoči, ali se stroški dostave pravilno obračunajo, ali se popusti pravilno izračunajo, ali se spletna trgovina ustrezno prikazuje in deluje na različnih napravah in brskalnikih.

Gradnja interesa in promocija nove spletne trgovine

Preden objavite spletno trgovino, je priporočljivo začeti graditi interes in navdušenje na družbenih omrežjih ter obvestiti svoje kontakte prek e-pošte, če imate bazo za e-poštne marketing kampanje. Enako storite tudi ob objavi spletne trgovine – obvestite čim več potencialnih kupcev prek družbenih omrežij, e-pošte in spletnega oglaševanja. S tem boste zagotovili, da bo vaša nova spletna trgovina sprejeta z navdušenjem in bo imela že od začetka obiskovalce in potencialne stranke.

V tej kategoriji: