Regali za dnevno sobo kot osrednji del prostora

Regali za dnevno sobo predstavljajo pomemben del pohištva v tem prostoru, saj so postavljeni v središče celotnega dogajanja. Izbira njihovih elementov predstavlja pomemben del opremljanja prostora in notranjega dizajna. Barve, oblike in dekor so pomembni elementi pri izbiri, pa vendar je pri tem potrebno misliti tudi na funkcionalnost pohištva, saj so v njem številne vitrine, predali, police in ostala mesta za odlaganje osebnih stvari ali pa dekorativnih elementov.

Regali za dnevno sobo

Estetsko opremljanje prostora za druženje med prijatelji in družino je pomembno, saj s tem prostorom ponazarjamo našo skrb in okus za opremljanje našega doma. Prav zato naj nam ne bo odveč porabiti nekoliko več denarja za kakovostne materiale in moderne oblike pohištva. Pri tem pa ne pozabimo tudi na dekorativne elemente, kateri prostoru vdahnejo dodaten čar in domačnost.

Sestavljanje pohištvenih elementov za razgibanost prostora

Moderni regali za dnevno sobo so v zadnjih letih po priljubljenosti v porastu, saj jih je mogoče kupiti v številnih dimenzijah, barvah in materialih. Številne pohištvene trgovine kupcem omogočajo sestavo tega pohištva, s poljubnim izbiranjem posameznih sestavnih elementov. Pri tem lahko izbiramo med različnimi velikostmi spodnjega predala ter med različnim številom omaric in polic. Na tak način, lahko to pohištvo sestavimo po lastnih željah in vizijah.

Regali za dnevno sobo

Moderna kompozicija pohištva zajema velike dimenzije posamičnih elementov, pri tem pa je glavno merilo, da elementi dihajo in so zato izdelani v odprtem slogu, brez zaprtih omaric in vitrin. Moderna in dinamično razgibana kompozicija pohištva prav tako zajema minimalistične sestavne elemente, pri čemer ni nujno, da segajo do samega stropa. Pri izbiri pohištvenih elementov moramo razmisliti tudi o barvni skladnosti s stenami v prostoru, o funkcionalnosti pohištva ter o tem, koliko prostora imamo na voljo.

Postavitev dekorativnih elementov na police in omarice

Regali za dnevno sobo s svojimi številnimi policami omogočajo, da na police postavimo dekorativne in okrasne elemente, s katerimi želimo popestriti celoten prostor. Zagotovo je, da bo večina ljudi na spodnjo sredino tega pohištva postavila televizijski sprejemnik, kateri predstavlja osrednji funkcionalni element na pohištvu.

https://www.youtube.com/watch?v=FIskVG-p-6A

Na levi in desni strani televizijskega sprejemnika pa so večinoma vgrajene dodatne police in omarice, na katere lahko postavimo poljubne predmete. To so lahko samostojne vaze, vaze z rožami ali sobnimi rastlinami. Ta kotiček v prostoru je idealen za postavitev knjig, katere razvrstimo po velikosti in pri tem poskrbimo, da so knjige lično urejene.

Pri čem nam lahko pomaga kamnosek? Kamnosek izdeluje spomenike, pulte, police, talne obloge, kamnite portale, stopnice, obloge kamina, itd. Preberi več …

V tej kategoriji: