Nakup novega ali rabljenega pomivalnega stroja za gostinstvo

Pomivalni stroj za gostinstvo mora biti ustrezno močan, vzdržljiv, trpežen, hiter, ne nazadnje tudi izjemno učinkovit. Po tehničnih lastnostih se takšna vrsta naprave lahko kar precej razlikuje na primer od tiste, ki jo uporabljamo doma. Vsekakor pa na trgu lahko izbirate med različnimi vrstami oziroma tipi gostinskih strojev za pomivanje. Ključna razlika med njimi je v samem namenu uporabe. Na eni strani so na voljo takšni za pomivanje kozarcev, na drugi pa na primer takšni, ki so namenjeni za vrhunsko, hitro in temeljito pomivanje črne ter bele posode.

V gostinstvu je torej pomivalni stroj zagotovo nepogrešljiva naprava, in to ne glede na to, ali gre za manjši lokal ali večjo restavracijo. In ker je takšna oprema lahko precej draga, je nakup novega pomivalnega stroja lahko precej nehvaležno pa tudi stresno opravilo. Na srečo pa obstaja kar nekaj dobrih rešitev tovrstne težave.

Razlike med pomivalnimi stroji
Ključna razlika med pomivalnimi stroji je v samem namenu uporabe. Na eni strani so na voljo takšni za pomivanje kozarcev, na drugi pa na primer takšni, ki so namenjeni za vrhunsko, hitro in temeljito pomivanje črne ter bele posode.

Rabljeni stroj za pomivanje v gostinstvu predstavlja odlično rešitev za prihranek

Če se vam zdi nov pomivalni stroj za gostinstvo predrag, je odlična rešitev na primer nakup rabljenega. Pri tem vam ne bo potrebno sklepati kompromisov glede kakovosti. Lahko pa boste seveda koristili veliko dostopnejšo ceno, ki je na sploh značilna za rabljeno gostinsko opremo. A še vedno se boste morali dovolj temeljito prepričati o tem, da kupujete dovolj učinkovito napravo.

Pri nakupu rabljene opreme pa se vendarle pojavi tudi kakšna težava. Neredko se namreč pripeti, da izbira rabljenih izdelkov ni tako zelo pestra. Podpultni pomivalni stroj je na primer odlična rešitev za številne gostinske lokale. Če med rabljeno opremo ne boste dobili takšnega z ustreznimi dimenzijami, nakup rabljenega izdelka v tem primeru ne pride v poštev. Vsekakor pa ta vrsta gostinskega pomivalnega stroja ni edina, ki bi pri nakupu takšne opreme lahko povzročala preglavice. Še večje vam lahko povzroča omejen nabor funkcionalnosti.

Za krajši rok se pomivalni gostinski stroj splača najeti

Ena od rešitev je tudi najem pomivalnega stroja za gostinstvo. To lahko naredite za določeni oziroma krajši čas. Če torej izberete to možnost, imate na voljo večjo ponudbo kot pri izbiri rabljene gostinske opreme. Najem pa prav tako zagotavlja izbiro vrhunskih naprav za dovolj ugodno ceno.

V tej kategoriji: